Spread the love

Lahodná chuť tohoto zákusku vás doslova omámí.

SUROVINY

Těsto 1:

5 ks bílky

5 lžickr. cukr

50 g kakao

2 lžíce polohrubá mouka

Těsto 2:

5 ks bílky

5 lžic kr. cukr

100 g mleté vlašské ořechy

2 lžíce polohrubá mouka

Krém:

10 ks žloutku

10 lži ckr. cukr

6 lžic hladká mouka

500 ml mléko

250 g máslo

1 bal.vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

3 ks dortové oplatky

Pokračování na další straně

POSTUP

  1. Bílky vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Kakao smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům – promícháme už jen lžící.
  2. Připravíme si vyšší plech na pečení. Na dno položíme oplátku a navrstvíme kakaové těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.
  3. Bílka vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Mleté vlašské ořechy smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům – promícháme už jen lžící.
  4. Stejným způsobem upečeme i ořechové těsto.

Krém:

Žloutky smícháme s moukou, přidáme 100 ml mléka a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme utřené žloutky s moukou a mlékem. Uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.

Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlou žloutkovou hmotu.Na upečené kakaové těsto natřeme polovinu vyšlehaného krému, položíme ořechové těsto s oplatkou a navrstvíme druhou polovinu krému. Na vrch položíme třetí oplátku. Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou, nemusíme.

Zdroj: Coolinarika