Spread the love

Chuť jablek a vanilkového pudinku Vás odzbrojí. Jde o harmonickou variaci chutí, která se s šálkem kávy, stane nezapomenutelným zážitkem.

INGREDIENCE

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 200 g vepřového sádla
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 prášek do pečiva

KRÉM

  • 4 lžíce krupice
  • 6 velkých jablek
  • 1,2 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 8 lžic cukru krystal

Pokračování na další straně

POSTUP

  1. Mouku si smícháme se sádlem a přidáme zbylé přísady. Těsto si vymícháme do hladka. Dejte pozor, aby těsto nemělo příliš řídkou konzistenci. Špatně by se Vám s ním dále pracovalo. Právě díky sádlu, je těsto přesně takové, jaké ho potřebujete. Pokud sádlu nevěříte, dejte máslo.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, zabalíme do fólie a vložíme do lednice zhruba na hodinu.
  3. Jednu část těsta po vychlazení rozválíme na tenčí plát a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pracujte opatrně. Jinak se Vám těsto potrhá.
  4. Těsto posypeme krupicí a poklademe na něj jablka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky.
  5. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme pudink klasickým způsobem. Necháme chvíli vychladnout a ještě teplý ho navrstvíme na těsto s jablky.
  6. Druhou polovinu těsta rozválíme a nakrájíme na dlouhé proužky. Ty ukládáme na pudinkovou vrstvu tak, abychom vytvořili mřížku.
  7. Troubu si předehřejeme a moučník pečeme na 180 stupňů zhruba 35 minut. Po upečení můžete zasypat cukrem moučkou.

zdroj: kektes.com