Spread the love

Každý kdo ochutnal prohlásil, že to chutná docela jako větrník. Dezert je přitom zcela jednoduchý, bez pečení a víte ho připravit kdykoliv třeba ik nedělní kávičce.

potřebujeme:

1 litr mléka

2 žloutky

1 sklenice hladké mouky (Pohár = 200 ml)

1/2 sklenice kukuřičného škrobu

1 pohár kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. šlehačky v prášku + 1 sklenice mléka

18 dlouhých piškotů

Čokoládovou polevu (čokoláda rozpuštěná se smetanou ke šlehání nebo máslem)

Pokračování na další straně…

postup:

V mléce rozmícháme škrob, mouku, žloutky a cukr. Směs přendáme na plamen a uvaříme hustý pudink.

Do pudinku vmícháme vanilku, přikryjeme fólií a necháme vychladnout.

Z mléka a šlehačkového prášku vyšleháme šlehačku.

Vychladlý pudink prošleháme.

Šlehačku smícháme s vychladlým pudinkem a dobře prošleháme.

Do krému nalámeme dlouhé piškoty a směs navrstvíme na plech.

Dezert přelijeme polevou a dozdobíme například ořechy.

Podáváme vychlazené.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk